Wednesday, January 19, 2011

Apa nak jadi????

Hmmm.... apa nk jadi???? Buat masa nie byk gila benda aku nk buat n for sure study la.. Note terbengkalai byk lg x siap.. nk baca buku mcm xdak mood la plak.One more thing, my lover xde la.. jgn x taw my lover tue, slalu ja bunyi tp skrg nie da x bunyi da coz dia sakit, kena anta p klinik tp ak x anta lg.. so, da dkt 2 weeks jgak la x bunyi tp nk wat camna. Last week ak msuk USC[university sport carnival] n ak adalah representative 4 my mahallah for 1500m. Aku dpt no 6 out of 15, even x menang tp bg ak tue da kira menang la tue coz i have done my best n aku puas hati. kira setimpal la dgn ak nya training tp ckit lg ja aku nk dpt no 5 apa2 pown ak bersyukur la.
Upcoming assignment: laporan pemerhatian kes. Aku nk kena pegi kompleks mahkamah kt jln duta coz nk wat laporan tue la. X sbr gila aku nk p nie, extremely excited. Ikut plan nk p ari jumaat nie tp ari tue ada kls ganti la plak. Ckp psl kls ganti, ak ada byk kls nk kena ganti coz ari cuti jatuh pd ari lecture, so my lecturer nk wat ganti. Next assignment, research about the constitution of muslim countries n ak dpt brunei darussalam n turn utk present ak dpt last skali coz dlm kls, ak la yg lahir paling lambat means my birth date is on december.Next, presentation bm, istilah n for contract the case review is on the way.. next week plak ak ada test 4 paper 3 hari berturut2 n ak ada 2 paper utk 2nd day tue. Don't know how to do.. STUDY SMART N HARD.. CHAIYOK!!! Wish me luck :)

Monday, December 20, 2010

New sem

Dah lama gila ak x bkak blog nie.. Sem baru da start, cuti da abes, hari2 bz.. meeting,meeting, meeting.. Seb baek la prog tue next week, so x bz la sgt.. Sem nie ak amik subjek bm perundangan. Cg siap kata "kamu kena beli kamus nie, kamus nie penting. Sy recommend kamus fajar bakti oxford n kamus keluarga islam.Lg satu, buku sy kamu wajib beli sbb semua explanation sy ada dlm tue.Sy xnak yg lama nyer." Ak ingtkan buku yg mmg buku, rupa2nya compilation yg fotostat.. kamus nnt baru aku nk cari, harga pown xsure lg.. Sem baru buku pown baru, tp seb baek la ada guna buku sem lps jgak coz subject tue sambungan ngan yg lepas.. Cuma buku contract la ak rugi coz ak beli yg 2nd edition. da bertaun 2gu skrg baru kluar edition baru. Masa ak nk beli ari tue xkluar lg..da la lecturer ckp cuma 80% sama. Mana ak nk cari lg 20% tue. tgk la nnt kalo ada dwit ak beli la kot yg new edition. End of story...

Sunday, July 18, 2010

My Campus ;p

Masuk ari ni dah dkt 2 minggu aku reg kt gombak nie.. what can i say about the 1st week,, pergh... very exhausted. Mmg la coz orientation week.. hehehe.. n bila 1st class start which is last week, lg penat tp bkn penat study tp penat nk mencari kls.. huhuhu... ;p Masa 1st day last week, kiranya aku nya 1st class la, bleh plak aku lost dlm AIKOL nie.. turun tangga smpai kt cafe tp aku x taw camne nk g EDU building.. last sekali ak cri blik jln masa g klas..hehehe... penah gler berjln.. balik bilik apalagi nampak je katil tue dok panggil.. hehehe.. kiranya 1st week tue dkt2 nk demam jgak la.. Bila weekend ari tue boring yg teramat2, kebetulan ada kwn ajk teman dia g klcc so, apalagi join jela. :) bleh ak jumpa xroom8 aku.. rindu gler kt diorg. Last jumpa diorg 6 bln lepas.Tp aku jumpa sorg je la coz yg len ada yg blik umah n ada yg prepare 4 their mid term xm.Mcm2 kitorg sembang sampai kwn yg ajk teman tue pown da tnya channel apa yg korg pasang.. lama gler bercakap x de iklan langsung.. hehehhe.. ;p tp normal la tue, lama x jumpa.Aku nie kalo da rapat ngan org mmg byk ckp ckit tp kalo x knl org mmg aku diam, aku senyum je.. n kalo org x knl ak diorg mst kata aku nie diam(agakla kot... hehehehe.. ;p) Tp kalo tnya sapa yg knl aku mst diorg gelak kalo ckp aku nie diam or serius coz diorg ckp aku nie lawak.Lawak kt mana aku pown x taw.. pelik jgak la manusia nie.. N this sunday aku spatutnya g reunion klas tp aku x g pown. Bkn xnak g tp risau nk g sorg2.. almaklum la, x biasa lg urus sume bnda sendiri..takut tersalah naik tren bila tukar kt kl sentral.So x g la jwpannya, rindu jgak nk jumpa diorg. Reunion b4 this pown xleh g.. :( Tp 4 sure nnt diorg akn wat lg kot n time tue mst aku leh g.. :) That's all for now...

Tuesday, June 8, 2010

waja vs ego

Aku on da way nk balik umah dgn abg aku lps abih keja, tiba2 hujan turun... xpa la, kami stop la kejap kt bwh jambatan pakai baju hujan. Da siap pakai baju hujan tue, perjalanan diteruskan. Sampailah dkt satu junction nie, ada la sorang pak cik nie naik waja tiba2 ja belok kiri.Then, terjadilah satu incident iaitu accident.Last aku taw aku still ats motor ngan abg aku, then tiba2 bdn da terseret atas jalan.. nasib baek la jatuh tue kot blah bahu jalan kalo x, x taw la apa jadi kt kami,and naseb baek la aku pkai sweater n kat luar aku pakai lg baju hujan.N nasib baek la jugak baju hujan tue berkualiti.x la kami cedera teruk sgt.Aku pown setakat melecet kt bahu tp lenguh jgakla tgn aku nie.Abg aku teruk ckit la dr aku coz dia terseret ngan moto ego dia.Cemey kt dagu n tangan n kaki.Abg aku ni kira abg mithali la jgak coz lps jatuh tue terus dia mai kt aku, check aku luka ke x sampai dia luka kt dagu pown dia x perasan.Terharu gila... Tp yg paling aku hot, pak cik tue dah la langgar kami, pastu lps dia tgk kami bgn baru la berani nk turun kereta. Kalo x aku sumpah dia da blah camtu ja. Dah tue, turun2 keta wat drama plak kt c2.. konon keta dia kemik teruk, padahal dia yg langgar kami..dia ingat kami nie bdk2 kot, konon nk bg kami takut dia tnya la nk settle or report.. Kalo bdk lesen xpenuh or bdk hingusan, maybe la depa takut tp sorry ckit.. Malam ckit pak cik ea. Pak cik tue ingat dia naik keta bleh nk berlagak,cakap meletup2 mcm la dia naik keta vios or merc or apa2 yg sewaktu dgnnya.Naik waja je pown dah tue waja lama.Lps aku call ayh aku,dia still nk tunjuk pandai tp dalam masa yg sama dia takut gak coz masa abg aku call ckp ngan ayh aku dia ingat abg aku call nk mai angkat geng.Dia pown pulun la call ank beranak dia ramai2.Bila ayh aku sampai, senyap terus pak cik tue.Dia ingat aku n abg aku nie bdk spm x lps kot n ingat kami n nie cikai sangat.Bila tgk ayh aku parking kereta yg for sure lgbesar dr keta dia,. senyap pak cik tue.Ckp pown x la meletup sgt.Tambah bila dia taw aku n abg aku nie bdk u n aku plak bdk law.Kecut pak cik tue.Tambah lg ayh aku plak boleh la dikatakan kenal la beberapa org nie.Bila ayh aku tnya nk settle mcm mana dia nk ckp pown da takut, terketar2.Nak bagi no telefon pown takut.. Lps tue aku p chech kt hospital n dpt la mc 2 hari.Kes tue pown dah settle, so case closed.

Tuesday, June 1, 2010

what to do? what to say??

masuk ari nie da seminggu aku keja as a part time promoter.. even gaji xla seberapa tp aku saja ja nk try keja coz mcm best.. tp coz this is my 1st week so, mcm letih la ckit.. Almaklumla.. da lama cuti then da nk abih cuti baru gatal nk keja.. hehehe... selalunya time hujung2 cuti la org rehat2 dok kt umah, tp aku nie terbalik la plak..
So, la nie aku nk citer psal tmpat keja aku plak.. so far ok la,org kt c2 ok aku kt bhgn gent's,so ramai la guys kt floor tue. And stakat ni la, aku bley menjalankan tugas aku dgn jayanya even kdg2 ada la clap ckit... huhuhu... lumrah hidup la kan, mana ada org xwat slh langsung kan? Apa pown, i'm happy to work there n hope i can enjoy my work.
Hmmm.. td pasal keja, la nie plak pasal my friends.. I miss my friends so much.Ya lah, cuti lama n x leh jumpa coz umah suma jauh2, kalo berhubung pown just through phone call,msg, mail or ym.. x puas la.. kalo bleh berjumpa berdepan plak tue, ya allah best yg teramat.. kwn aku time aku f3 dulu pown da lama x jumpa,my classmates, n etc. aku harap sgt one day aku bleh jumpa n hang out ngan suma. Rasanya, takat ni dulu la, aku da ngantuk gila da nie... nasib baek esk aku cuti.. hehehe... :p

Wednesday, May 26, 2010

my 2nd day

hahaha... today is the 2nd day i worked as a promoter... keja tue ok n quite relax.Yesterday, ak risau la jgak.. almaklumla, baru first time keja n first day plak tue.. tp bila da start, ok ja pown.Its just that ak x besa lg dgn kedudukan brg2. Td masa ak nk p store cari baju, lama la jgak nk tgk code lg, size lg n colour. Msk 2nd time, 3rd time ok da la.. Tp apa2 pown I'm happy with my work n my life now.. xla boring sgt.. :) whatever it is, I hope that tomorrow,the next day n other days I can do better...

Monday, May 17, 2010

Entah la...

Skrg nie da masuk 3 bln aku dok kt umah xwat pape pown.. Ishh... Boring tol la... tp bila ada keja nk kena wat rasa malas la plak.. hehehe.. tue la lumrah hidup, apa yg kita nk x dpt, tp apa yg kita x mau plak yg kita dpt...